Interarts
Cyberkaris
Cyberkaris nº 140 - Novembre 2014
Interarts
Cyberkaris és el butlletí electrònic mensual de la Fundació Interarts per a totes les persones interessades en l'actualitat en el camp internacional de les polítiques culturals.
newsletter
newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Editorial newsletter
newsletter
newsletter
newsletter COM ACABAR D'UNA VEGADA PER TOTES AMB LA CULTURA A LA UNIÓ EUROPEA newsletter
newsletter
newsletter 1. No és gens bo que la cultura estigui sola, ocupant un únic departament o direcció general, com és el cas de les polítiques estructurals. Justament perquè la cultura és molt important, millor mal acompanyada que ben sola, i si és en companyia de matèries com educació, joventut, esports? molt millor encara.

2. Cal barrejar amb precaució les dosis exactes de suport a les arts i a les indústries, a les iniciatives amb afany de lucre i a aquelles propostes que persegueixen l'interès social o general, desoint aquelles veus que, tot i apostar per la necessària diversitat d'iniciatives, consideren que cal practicar una certa discriminació selectiva.

3. En el marc dels fons concursables existents, cal apostar deliberadament per seleccionar projectes de gran format, malgrat que això no sigui garantia necessària d'una major qualitat: menys projectes i de més ambició, i no pas més projectes i de millor qualitat.

4. Compte amb les xarxes. Les teranyines són un parany, i qualsevol organització amb forma de xarxa és sospitosa de ser una tapadora per al turisme social i institucional dels seus responsables i els seus membres, fins i tot si es demostra amb contundència tot el contrari.

5. Cal triar acuradament el màxim responsable polític de la matèria en qüestió. No només no és necessària cap experiència prèvia al sector cultural, sinó que cal preveure que com més allunyat estigui del tema, més justa i encertada serà la selecció.

6. D'altra banda, la nacionalitat del comissari importa, i molt. Encara millor si entre els seus antecedents destaca el fet d'haver format part com a ministre d'algun govern nacional autoritari, antieuropeista, confessional i poc orientat al suport a la cultura del seu país. Malgrat que la tasca del candidat hagi estat relacionada amb altres disciplines.

7. En la mesura que és probable que superi in extremis l'examen del sempre primmirat Parlament Europeu, fóra millor que abans de la seva investidura definitiva se'l despullés preventivament d'aquelles atribucions considerades més importants: media o ciutadania, per exemple, no fos cas que en les seves mans esdevinguessin perilloses en excés.

I 8. Finalment, i no pas per això menys important, cal no oblidar la insistència reiterada en tots els documents i declaracions destacades sobre la importància de la cultura per la Unió Europea en aquella frase, de vegades atribuïda a Monnet i de vegades a Schuman, que diu poc més o menys que si calgués tornar a construir la Unió Europea, el millor fóra començar per la cultura.

Eduard Miralles, President del Patronat de la Fundació Interarts
newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Des d'Interarts newsletter
newsletter
newsletter
newsletter X Encuentro Cívico Iberoamericano newsletter
newsletter
newsletter El president d'Interarts, Eduard Miralles, va prendre part tot representant l'organització al X Encuentro Cívico Iberoamericano celebrat a Ciudad de México els proppassats dies 6 i 7 d'octubre. L'Encuentro Cívico Iberoamericano és una iniciativa de la Secretaria General Iberoamericana que convoca a la societat civil prèviament a la celebració de les Cimeres Iberoamericanes de caps d'estat i de govern (enguany a Veracruz, Mèxic, els dies 8 i 9 de desembre) amb la finalitat d'aportar propostes i iniciatives. Cal esmentar que el tema de la Cimera Iberoamericana d'enguany és "educació, innovació i cultura". Més informació. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Cinema i gènere en el Seminari She-Culture a Barcelona newsletter
newsletter
newsletter interarts Els dies 7 i 8 d'octubre Interarts i La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) van organitzar a Barcelona el seminari programat en el marc del projecte She-Culture, iniciativa que s'ocupa d'investigar el suport i la visibilitat proporcionada a les dones a través de la seva participació activa en el camp de l'art, la cultura, l'educació i la formació permanent. Durant la trobada, les representants de la xarxa internacional de museus de dones IAWM i dels museus de dones que participen en el projecte van exposar als assistents l'activitat de les seves respectives entitats. En el mateix acte, obert al públic, es van presentar els 5 vídeos sobre la sexualització de les joguines, creats per diferents artistes dels països implicats en She-Culture. El programa del seminari va incloure altres actes oberts, com una taula rodona sobre gènere i publicitat i una retrospectiva sobre la realitzadora Helke Sander, referent del Nou Cinema Alemany i del feminisme dels anys 70, un dels esdeveniments programats per la Mostra de Films de Dones i el Goethe-Institut. Així mateix, les jornades van servir perquè representants de les organitzacions sòcies es reunissin i intercanviaran opinions sobre el desenvolupament d'aquesta iniciativa. En She-Culture participen entitats d'Albània, Dinamarca, Espanya, Itàlia i Noruega; el projecte està liderat per ECCOM-European Centre for Cultural Organization and Management i finançat pel Programa Cultura de la UE. Compta amb el suport de la Direcció General de Paisatge, Belles Arts, Arquitectura i Art Contemporani del Ministeri Italià de Patrimoni, Activitats Culturals i Turisme. (Foto: Sara Curina). newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Participació en un curs sobre fons europeus per al Tercer Sector Social newsletter
newsletter
newsletter Acció10, l'Agència del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que impulsa la competitivitat de l'empresa catalana, va organitzar el passat 8 d'octubre un curs intensiu sobre finançament europeu per al Tercer Sector Social. Les relacions institucionals a nivell europeu, la construcció de xarxes, els programes temàtics i les seves principals novetats van ser alguns dels temes abordats, al costat d'altres eminentment pràctics per facilitar als assistents eines útils en la preparació de projectes europeus. El gerent d'Interarts Antonio Gucciardo va participar en el curs presentant l'experiència de la fundació, que en aquest aspecte té una llarga trajectòria desenvolupant projectes de cooperació cultural tant en l'àmbit europeu com internacional. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Format participatiu a l'Assemblea Anual i Conferència Pública de Culture Action Europe newsletter
newsletter
newsletter interarts Les ciutats de Newcastle i Gateshead, Regne Unit, van ser la seu de l'Assemblea Anual de Culture Action Europe (CAE) i una Conferència Pública sobre el futur del sector cultural europeu, actes que van reunir a més de 180 participants. "Més enllà de l'obvi" era el títol de la conferència, que va establir gran part del seu programa seguint un format de grups de treball, 3 "laboratoris" que s'enfrontaven a sengles preguntes clau: a) com pot el sector cultural europeu mesurar l'impacte de l'activitat cultural a la societat, b) com pot ser capaç de transformar les ciutats, i c) quins són els nous models econòmics per a la cultura, en aquesta era d'economia col·laborativa. Les deliberacions dels grups de treball van concloure amb més preguntes que respostes, un final satisfactori per a un esdeveniment que pretenia obrir línies de reflexió i ser el punt de partida per a posteriors intercanvis entre els participants, més enllà de la trobada. En aquest sentit, la directora d'Interarts i presidenta del Comitè Executiu de CAE Mercedes Giovinazzo va destacar en la seva intervenció la renovació que aquesta organització ha dut a terme en els seus mètodes per donar suport al sector cultural en aquests temps de canvi, decantant-se ara pel diàleg actiu, la recerca, conferències, debats públics i laboratoris de formació, amb la finalitat de capacitar els operadors culturals davant les noves condicions socials, econòmiques i polítiques. Més informació. (Foto: CAE). newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter LEO SINGS! trobades al voltant del cant i la diversitat newsletter
newsletter
newsletter interarts Interarts ha participat en la tercera de les cinc pràctiques vocals col·lectives que proposa el projecte LEO SINGS!, recolzat pel programa Leonardo da Vinci Lifelong Learning (Erasmus +). La idea d'aquesta iniciativa és que els socis, entre els quals es troba la fundació, comparteixin diverses experiències de cant a Europa amb l'objectiu d'enriquir els mètodes de cada lloc gràcies a les experiències dels altres i fomentar un intercanvi de pràctiques actuals a nivell europeu. El projecte parteix de la concepció de la veu com a indicador social i cultural que mostra el desenvolupament de les societats. En aquest cas, les sessions es van realitzar a Tours, França, del 18-20 d'octubre. El dia 23 l'activitat va tenir lloc a Saint Lô, França. Per a més informació sobre el projecte, hi ha un vídeo realitzat amb motiu de la sessió anterior (Aalborg, Dinamarca, maig de 2014). newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Participació en la Classe Magistral SAM ''Elaboració d'estratègies internacionals'' newsletter
newsletter
newsletter Barcelona va acollir el 23 i 24 d'octubre la primera edició internacional de la Classe Magistral sobre Gestió Estratègica de les Arts (SAM, per les sigles en anglès). Organitzada per Tools for Culture, Monti & Taft i Impact Hub Barcelona, la classe va tenir un enfocament dinàmic i interactiu, en la qual els participants van posar en comú els seus projectes, que van ser analitzats des de diferents perspectives. Els experts van presentar les seves ponències sobre temes com el finançament de projectes per part de la Unió Europea o els mercats internacionals d'art. Entre ells es trobava Mercedes Giovinazzo, directora d'Interars i presidenta del Comitè Executiu de Culture Action Europe, que va dedicar la seva exposició a la importància que té l'establiment de xarxes internacionals per a les estratègies culturals, destacant les xarxes actuals més influents, per centrar-se finalment en Culture Action Europe, la plataforma d'organitzacions culturals europees més gran del moment. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter MCP Broker: reunió virtual de socis newsletter
newsletter
newsletter interarts Socis de 5 països europeus -Àustria, Bèlgica, Itàlia, Espanya i Suècia- es troben actualment desenvolupant el projecte "MCP Broker-Negociant la participació cultural dels migrants", amb l'objectiu de proporcionar a les institucions culturals públiques eines per millorar la gestió de la diversitat cultural i fomentar la participació cultural dels migrants en aquests països. A l'octubre es va publicar un díptic de presentació del projecte, disponible al web d'Interarts. El dia 24 d'aquest mateix mes, la fundació va conduir una reunió virtual en la qual els socis van posar en comú els darrers passos realitzats en cadascun dels països participants. El projecte es troba en la tercera fase, basada en associacions d'aprenentatge entre diferents organitzacions culturals públiques per promoure la integració dels migrants a través d'activitats culturals. MCP Broker està finançat per la Direcció General d'Afers d'Interior de la Comissió Europea i coordinat per Interarts; participen Eccom (Itàlia), EDUCULT (Àustria), Intercult (Suècia), i la Platform for Intercultural Europe / Culture Action Europe (Bèlgica). newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter DECIDES ESPAÑA: Reunions amb experts newsletter
newsletter
newsletter interarts El 27 d'octubre va tenir lloc la segona reunió amb experts del sector de la salut i l'atenció als col·lectius immigrants previstes en el projecte DECIDES ESPAÑA, després de la celebrada el passat mes de setembre. La finalitat d'ambdós trobades és posar en comú l'opinió d'aquests experts sobre les diverses preguntes proposades en referència als drets i salut sexual i reproductiva d'aquests col·lectius. En posteriors activitats amb els grups focals, compostos per població immigrant, es tindrà en compte la seva visió sobre aquest mateix assumpte, per tal de contrastar les opinions de tots dos grups i complir així amb els objectius de DECIDES ESPAÑA: millorar l'equitat en l'accés i l'exercici dels drets sexuals i reproductius dels joves i dones d'origen migrant a Espanya. Interarts i Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) són els socis d'aquest projecte cofinançat pel Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu (EEA Grants) que té com a objectiu la contribució a la reducció de les desigualtats econòmiques i socials, així com reforçar les relacions entre els estats donants (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i els estats beneficiaris (17 estats de la UE). La Plataforma d'ONG d'Acció Social és l'organisme operador del Programa de Ciutadania Activa, que està dotat amb 4,6 milions d'euros destinats a l'enfortiment de les ONG i la seva contribució a la justícia social i el desenvolupament sostenible. El Programa de Ciutadania Activa es pot seguir per Twitter (Ciudadania_Act # CiudadaníaActiva) i per Facebook: Programa de Ciutadania Activa. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Viabilitat de la versió francesa de Cyberkaris newsletter
newsletter
newsletter Com es comunicava al número anterior de Cyberkaris, Interarts està estudiant la viabilitat de la versió en francès d'aquest butlletí de cara a 2015. Des de 2008 cyberkaris es publica en castellà, català, anglès i francès. Tot i que la suma de totes elles arriba a més de 6.000 subscriptors, el nombre d'aquells que prefereixen seguir aquesta publicació en francès ha decrescut últimament. Durant aquests darrers mesos de 2014, l'equip editorial es mantindrà atent a un possible increment de les subscripcions en aquest idioma. Assolir la xifra de 1.000 permetria continuar publicant la versió en francès en el futur. Des d'aquí, Interarts fa una crida als seus subscriptors perquè difonguin aquesta informació entre els seus contactes de llengua francesa interessats en aspectes com la cooperació cultural, les polítiques culturals, l'economia cultural, etc. En cas de decidir suspendre la publicació en francès a partir de gener 2015, Interarts donarà la possibilitat als seus subscriptors en aquest idioma d'optar per rebre el butlletí en una altra llengua de la seva elecció (castellà, català o anglès). newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Interarts a Factorial Barcelona 2014 newsletter
newsletter
newsletter L'octubre passat es tancava amb la celebració a Barcelona de les Jornades Internacionals de Fàbriques de Creació, Factorial Barcelona. Del 29 al 31 es va desenvolupar un programa compost de sessions plenàries, taules de debat i tallers en els quals es va analitzar el paper d'aquests centres de creació com a impulsors de la creativitat urbana i la seva incidència en el desenvolupament socioeconòmic d'una comunitat. En les jornades es van mostrar les experiències d'algunes fàbriques de creació ja en actiu, es van comparar diferents models existents i es va reflexionar sobre la relació d'aquests centres amb les xarxes sectorials. Interarts va ser la responsable de la secretaria científica de Factorial Barcelona i Eduard Miralles, president de la fundació, i Mercedes Giovinazzo, la seva directora, van participar en diferents moments d'aquest esdeveniment impulsat per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (ICUB). newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Notícies newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Declaració de Florència: suport a la integració de la cultura a l'agenda de desenvolupament post-2015 newsletter
newsletter
newsletter A l'octubre va tenir lloc a Florència, Itàlia, el tercer fòrum mundial sobre cultura i indústries culturals de la UNESCO. En l'esdeveniment van participar més de 300 representants del món cultural, tant públic com privat, que van intercanviar les seves opinions sobre el paper que pot tenir la cultura en la construcció d'un futur sostenible, per finalment redactar un document, la "Declaració de Florència", on s'exposen els punts essencials i prioritats a incloure en el procés d'elaboració de la propera agenda de desenvolupament. L'escrit cita governs i societat civil a associar-se per promoure entorns, processos i productes creatius. newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Oportunitats newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Odyssee 2015: obert el programa de residència en centres culturals i monuments històrics francesos newsletter
newsletter
newsletter interarts El programa està adreçat a artistes, investigadors i professionals de la cultura que no siguin de França i que estiguin interessats en desenvolupar un projecte en centres culturals i monuments històrics d'aquest país. En l'actualitat, més de 400 artistes de més de 50 països diferents han participat en Odyssee, duent a terme iniciatives de molt diversa índole: música, arquitectura, artesania, arts visuals, literatura, guió, fotografia, periodisme, etc. En aquesta ocasió, les propostes dels següents països gaudiran de prioritat: Algèria, Tunísia, Emirats Àrabs Units, Qatar, l'Afganistan, Birmània, Xina, Corea, Índia, Japó, Filipines, Singapur, Brasil, Haití, Equador, Mèxic, Perú, Canadà, països de l'Àfrica subsahariana francòfona, Hongria i Polònia i altres països membres de la Unió Europea des de 2004. Odyssee 2015 està coordinat per l'Associació de Centres de Trobada Cultural (ACCR) i compta amb el suport del Ministeri de Cultura i Comunicació francès. Les sol·licituds s'han d'enviar abans del dia 22 de novembre de 2014. Més informació. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Projecte CreatiFI: convocatòria de propostes newsletter
newsletter
newsletter interarts A l'octubre va tenir lloc l'acte de presentació del projecte europeu CreatiFI, una iniciativa que busca fomentar l'ús de les tecnologies d'internet del futur en l'àmbit de les indústries creatives. El projecte ofereix finançament, suport tecnològic i de negoci i visibilitat a les idees que es presentin. Artistes, publicistes, professionals del sector creatiu i de les noves tecnologies estan convidats a participar amb les seves propostes. Les 60 més interessants rebran un primer ajut en forma de subvenció per valor de 50.000 € i en serveis d'assessorament i suport. Més endavant, està prevista una altra fase d'ajudes destinades a la sortida al mercat dels productes o serveis desenvolupats. El termini de presentació de propostes està obert fins al dia 30 de novembre. CreatiFI compta amb la col·laboració, entre altres entitats, de l'Ajuntament de Barcelona, i s'emmarca dins del programa europeu Future Internet Public-Private Partnership. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Diploma Europeu en Gestió de Projectes Culturals: convocatòria de sol·licituds newsletter
newsletter
newsletter L'Associació Marcel Hicter per a la Democràcia Cultural organitza i dirigeix el Diploma Europeu en Gestió de Projectes Culturals, programa de formació paneuropeu dirigit a gestors culturals d'organitzacions públiques i privades que participen activament en la gestió de projectes culturals i artístics a la seva regió, amb una experiència d'un mínim de 2 anys. Entre els seus objectius, el Diploma Europeu busca contribuir al desenvolupament d'una xarxa de gestors culturals a Europa. El programa s'estructura en tres fases al llarg d'un any, dues d'elles residencials, perquè els participants puguin continuar amb la seva feina habitual durant la formació. En l'edició de 2015-2016, les dues fases residencials es duran a terme a Polònia i Eslovènia. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 gener 2015. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Màster Internacional en Polítiques Culturals newsletter
newsletter
newsletter La Universitat de Jyväskylä, Finlàndia, obre el termini d'inscripció per a la seva Màster Internacional en Polítiques Culturals. L'objectiu d'aquesta formació és capacitar els estudiants perquè desenvolupin aptituds que els permetin avaluar les posicions de la cultura i les polítiques culturals en els processos de transformació tant de la societat com a nivell mundial; comparar i explorar sistemes nacionals i internacionals de polítiques culturals i qüestions com l'economia cultural, els mitjans i el multiculturalisme; analitzar el desenvolupament històric, les teories i el futur dels fenòmens culturals i les polítiques en diversos contextos sectorials i geogràfics i aplicar de manera crítica el coneixement teòric, metodològic i empíric. El període d'inscripció va des de l'1 de desembre de 2014 a l'19 de gener de 2015. Més informació. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Premi Internacional a la Innovació Cultural newsletter
newsletter
newsletter El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitza un premi internacional de periodicitat biennal per estimular la innovació en el camp de la cultura, reconèixer la importància de la recerca com a part integral dels projectes i explorar els possibles escenaris culturals del futur. El certamen està obert a totes les persones majors d'edat, de qualsevol nacionalitat, que podran presentar els seus projectes de forma individual o en equips. Els participants han de presentar un projecte inèdit de creació, producció o presentació de continguts que respongui de manera innovadora al tema clau d'aquesta edició: Públic/s. El projecte guanyador rebrà 10.000 euros i la possibilitat de comptar amb el suport del CCCB per a ser desenvolupat. El termini de l'actual convocatòria finalitza el 5 febrer 2015. Bases. newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Recursos newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Publicacions recents de l'OEI newsletter
newsletter
newsletter L'Organització d'Estats Iberoamericans per l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI) acaba d'editar conjuntament amb la CEPAL el llibre, coordinat per Ernesto Espíndola, "Cultura y Desarrollo Económico en Iberoamérica". També ha aparegut recentment, editat per l'OEI, el volum sobre l'"Encuesta Llatinoamericana de Hábitos y Prácticas Culturales 2013". Més informació. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Informes del programa 4CNW sobre indústries creatives newsletter
newsletter
newsletter El projecte Creative Challenge Celtic Crescent North West, conegut com 4CNW, és un programa pilot desenvolupat a Sligo, Irlanda, que ha comptat amb el finançament de l'Aliança Europea d'Indústries Creatives i el suport de la Comissió Europea. 4CNW té per objectiu demostrar com les autoritats públiques poden estimular la innovació en l'activitat econòmica augmentant la competitivitat i el creixement de les empreses mitjançant la utilització en els negocis dels serveis creatius. Recentment s'han publicat dos treballs relatius a aquest projecte. El primer d'ells, titulat "Brokering Creative Advantage Better Business Support, és l'informe final. El segon, "4CNW Business Innovation Programme", és una avaluació independent de la iniciativa. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Quina política per a la cultura? newsletter
newsletter
newsletter La Documentation française ha publicat recentment l'obra "Quelle politique pour la culture?", Una antologia d'assajos sobre les polítiques culturals aplicades per governs estatals i locals francesos que van des de 1955 fins a l'any actual. Philippe Poirrier, professor de la Universitat de Borgonya, ha estat el responsable de reunir i presentar els textos recollits en el volum. Són treballs de molt diversa índole, tant reflexions realitzades des de la perspectiva de representants del sector acadèmic com discursos de polítics, entre els quals es troben André Malraux, Mitterrand, Jack Lang, Chirac, Sarkozy, etc. L'obra és part de la col·lecció "Doc 'en poche" i pot adquirir-se en línia a través del web de la Documentation française. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Llibre Blanc sobre el comerç internacional de béns culturals als Estats Units newsletter
newsletter
newsletter El Comitè de Política Cultural, una organització nord-americana sense ànim de lucre, ha publicat el "Llibre Blanc: una proposta per reformar la llei i les polítiques dels Estats Units relacionades amb el comerç internacional de béns culturals". Es tracta d'una revisió estratègica elaborada per William G. Pearlstein per abordar les qüestions de política cultural des d'una perspectiva de museu i de col·leccionista, ja que l'autor representa a col·leccionistes privats, distribuïdors i cases de subhastes en les transaccions, litigis i assumptes reguladors relacionats amb obres d'art i antiguitats. El Llibre Blanc examina el conflicte entre les lleis dels Estats Units, analitza els antecedents legislatius i revisa els casos recents en què són més evidents els riscos als quals s'enfronten actualment museus i col·leccionistes. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Recursos sobre drets a la UE i compromís cívic newsletter
newsletter
newsletter On the Move presenta a través del seu web el Centre de Coneixement del Servei Europeu d'Acció Ciutadana (ECAS per les sigles en anglès). Consisteix en una plataforma en línia de recursos relatius tant als drets a la UE com a compromís cívic a Europa. El Centre de Coneixement ofereix recursos molt diversos: documents de recerca, avaluacions, informes temàtics, etc. El seu objectiu és proporcionar una gran quantitat d'informació fàcilment consultable destinada a activistes, investigadors, analistes, acadèmics, assessors, responsables polítics i tots aquells ciutadans interessats per aquests dos grans temes. El Centre actualitza els seus recursos constantment. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Informe sobre les indústries culturals i creatives a Itàlia newsletter
newsletter
newsletter interarts "Jo sóc la cultura" és el títol de l'informe sobre les indústries culturals i creatives elaborat per la Fundació Symbola i les Cambres de Comerç italianes (Unioncamere). En l'estudi han col·laborat més de quaranta professionals que cada any posen els seus coneixements i competències en pràctica amb l'objectiu d'investigar sobre el paper i importància de la cultura en totes les dimensions del sistema econòmic italià. L'informe consta de dues parts. La primera, realitzada per les Cambres de Comerç, restableix la importància que les indústries culturals i creatives han tingut a Itàlia. La segona part descriu el ritme de diversos sectors de la indústria cultural. La versió internacional de l'informe, en anglès, s'ha realitzat amb la col·laboració de l'agència Culture Synapses. newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Conferencies newsletter
newsletter
newsletter
newsletter IV Conferència sobre Economia Creativa Africana (ACEC2014) (Rabat, Marroc, 13-15 de novembre de 2014) newsletter
newsletter
newsletter interarts És el quart any d'aquesta conferència que busca impulsar el sector creatiu africà a través del debat, l'anàlisi crítica i la reflexió sobre qüestions que l'afecten directament, de manera que a partir de l'intercanvi facilitat per la trobada es puguin anar perfilant les estratègies que ajudin al creixement de les indústries culturals d'aquest continent. Acadèmics, responsables polítics i professionals del món cultural i creatiu de 40 països africans i de la resta del món es reuniran durant aquests dies a Rabat, Marroc, en ACEC2014, esdeveniment que té com a punt de partida un de les qüestions sorgides en edicions anteriors: la necessitat de comptar amb un mapa dels diferents sectors inclosos en l'economia creativa africana. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores. Seminari ''Memòria i ciutat: recordar per no repetir'' (Barcelona, 13-16 de novembre de 2014) newsletter
newsletter
newsletter interarts "La ciutat educadora és una ciutat que inclou" és el lema d'aquesta edició del Congrés, que reunirà una àmplia representació de les 454 ciutats de 36 països que formen part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadoras, impulsada per l'Ajuntament de Barcelona des del seu origen, fa ara vint anys. Tres són els eixos temàtics de 2014: 1) la ciutat inclusiva, promotora de benestar i oportunitats vitals; 2) la ciutat participativa, espai de convivència, diàleg i relació; i 3) la ciutat creativa, espai d'innovació i creativitat. En el primer d'aquests eixos s'emmarca el Seminari "Memòria i ciutat: recordar per no repetir", de la Càtedra Medellín-Barcelona, que tindrà lloc el 14 de novembre. Es tracta de la quarta edició d'aquest seminari que organitza la Càtedra impulsada per la Fundació Kreanta i el Consorci de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB-Centre Ernest Lluch), i en ell s'exploraran propostes que puguin contribuir a la convivència, la democràcia i la pau a partir de les experiències de Barcelona, Medellín i Rosario. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Conferència ''Construir clústers creatius eficaços'' (Munic, Alemanya, 25 novembre de 2014) newsletter
newsletter
newsletter Organitzat per l'Aliança Europea d'Indústries Creatives, la conferència busca oferir un espai per debatre i compartir opinions sobre aspectes de l'impacte socioeconòmic de les indústries culturals i creatives a nivell local i europeu. A través de sessions plenàries i taules rodones, la conferència oferirà l'oportunitat de tractar qüestions com el tipus d'estratègies a desenvolupar per les organitzacions culturals per donar suport més eficaçment als seus membres, la col·laboració intersectorial i el seu impacte en el desenvolupament empresarial i la creació de nous productes i serveis, o el valor afegit que les indústries culturals poden aportar a la ciutat. En finalitzar la jornada, representants de la Comissió Europea exposaran les seves reflexions finals al respecte. newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Recordatoris newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Primer Congrés de Gestió Cultural i Economies Creatives newsletter
newsletter
newsletter Mérida, Mèxic, 10-14 de novembre de 2014. Veieu Cyberkaris 139, octubre 2014. newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Cyberkaris newsletter
newsletter
newsletter
newsletter Cyberkaris newsletter
newsletter
newsletter Cyberkaris, el butlletí electrònic mensual d'Interarts, està adreçat a tots aquells interessats a rebre informació actualitzada sobre les polítiques internacionals culturals i la cooperació cultural. Disponible en quatre llengües -català, castellà, francès i anglès-, el butlletí s'envia a més de 6.000 subscriptors de tot el món com la principal eina de comunicació de l'organització juntament amb la seva pàgina web www.interarts.net. Fundada el 1995, Interarts és una agència privada amb projecció internacional l'objectiu de la qual és assessorar en el disseny de les polítiques culturals, per contribuir al desenvolupament a través del sector cultural i per facilitar la transferència de coneixements i informació en l'àmbit de la cultura. Interarts opera principalment dins de l'àmbit de les polítiques culturals i cooperació cultural i el seu objectiu és fomentar la inclusió d'un element cultural a tots els projectes relatius al desenvolupament humà. Amb seu central a Barcelona, Interarts desenvolupa les seves activitats en cooperació amb entitats públiques i privades i té una àmplia experiència en projectes de cooperació cultural, tant a nivell nacional com internacional. newsletter
newsletter
newsletter newsletter newsletter
newsletter
newsletter Subscripció newsletter
newsletter
newsletter Les adreces de correu electrònic dels nostres subscriptors són confidencials. Si no desitgeu rebre el nostre butlletí, si us plau envieu un correu electrònic a interarts@interarts.net especificant la petició: es procedirà a cancel·lar la vostra subscripció i a eliminar d'immediat la vostra adreça de correu electrònic de la base de dades. Quant al contingut del butlletí, les vostres contribucions són benvingudes; podeu enviar-les a l'adreça anteriorment indicada. newsletter
newsletter
newsletter newsletter
newsletter
newsletter
Interarts autoritza la lliure reproducció i difusió d’aquesta informació, sempre que n’aparegui la procedència.  
newsletter
newsletter newsletter Carrer Mallorca, 272, 9a planta. E-08037
Barcelona. Espanya
Tel. +34 934 877 022 Fax +34 934 872 644
info@interarts.net · www.interarts.net
newsletter
newsletter
newsletter